Viete si predstaviť rybu upečenú v kocke ľadu alebo teľacie filé v cestíčku zo včelieho vosku? Unikátna novinka rúra Dialog od Miele pripraví mäso bez toho, aby sa ľad či vosk rozpustili. Navyše, v porovnaní s bežnými rúrami jej na to stačí tretina času.
Miele posúva hranice inteligentných spotrebičov opäť vyššie. Nová rúra využíva na vytvorenie tepla, podobne ako mikrovlnka, elektromagnetické vlny. Na rozdiel od nej však rúra Dialog rozoznáva jednotlivé zložky v pokrme, a tomu počas prípravy neustále prispôsobuje frekvencie. Ak by ste sa napríklad rozhodli upiecť rybu v ľadovej kruste, môžete si byť istí, že ľad sa nerozpustí, no mäso bude lahodné a jemné. Rovnako sa na dokonalý výsledok môžete spoľahnúť aj pri príprave kompletného menu naraz. Mäso bude rovnomerne pripravené a šťavnaté po 45 minútach, pričom zelenina zostane chrumkavá a zemiaky mäkké. To všetko automaticky, bez prerušenia alebo pridávania prísad.
Ako to funguje V rúre Dialog prenikajú do potravín elektromagnetické vlny s premenlivými kmitočtami, ktoré sa prispôsobujú jednotlivým zložkám jedla. M Chef, ako sa táto inteligentná patentovaná technológia od Miele nazýva, pôsobí na pripravovaný pokrm oveľa menším výkonom, počas ktorého využíva nie jednu, ale celé spektrum frekvencií. Neustále pritom monitoruje, koľko energie už potravina prijala a podľa toho reguluje proces prípravy. Spomínaná technológia evokuje formu „dialógu“ medzi potravinou a rúrou, z čoho vychádza aj samotný názov spotrebiča. Ovládanie uľahčujú automatické programy. Gourmet Profi je vhodný pre používateľov, ktorí radi experimentujú a všetky parametre si volia výhradne manuálne. Pre menej skúsených je k dispozícii funkcia Gourmet Assistent, ktorá navolí vhodné nastavenia, v závislosti od druhu a množstva potravín. Rúra Dialog bude od apríla 2018 dostupná v Nemecku a Rakúsku, na slovenský trh príde v roku 2019. www.miele.sk