Pozvanie na pohár vína

Ak sme zo širokej škály rôznych vôní a chutí vybrali pre hostí také víno, ktoré zvýrazní a doplní jedlo, musíme ho vedieť správne podávať. Len vtedy ho dokážeme plne vychutnať. Všeobecne platí zásada, že k jedlám z bieleho mäsa sa hodí biele víno, k tmavším mäsám víno červené. K jemným a nekomplikovaným jedlám patrí aj jemné, lahodné víno a k chuťovo výrazným, koreneným a tučným jedlám zasa silnejšie biele alebo červené víno. Ak podávame niekoľko druhov vín, treba postupovať od ľahších k ťažším, od suchých k sladkým a od bielych k červeným. V teplých ročných obdobiach sú vhodné vína ľahké, nie príliš sladké, v zime červené.

GrandCuvee master-ALZ517 bohemia decanter_20644 bigstock-wine-glasses le-creuset-wine-accessories-activ-ball-corkscrew-black-nickel_231339495 HWPD903 R rs593_pure_taste_wine_65193_cioso TT2013_DARTINGTON_GLITZ 159001170