Návrh rekonštrukcie trojizbového bytu

Predmetom dispozičnej zmeny interiéru bol byt na Vajnorskej ulici v Bratislave. Hoci sa nachádzal v dome bez výťahu, mal výbornú polohu aj výhľad. Pôvodný stav mal relatívne dobré tvarovanie, takže ponúkal slušné vyhliadky pre kvalitnejšie pôdorysné usporiadanie. Návrh na jeho úpravu predstavila interiérová dizajnérka Lucia Ortutová.

Zadanie klienta bolo pomerne jednoduché: vytvoriť bývanie, ktoré bude jemu, manželke a ich malému dieťaťu poskytovať pohodlné užívanie dlhodobo. Z môjho pohľadu sa pôvodná dispozícia bytu zdala pomerne rozpačitá, mal zbytočne veľkú tmavú chodbu, síce dve kúpeľne s WC, ale vstup do jednej z nich viedol cez pomerne veľkú kuchyňu, no chýbal jej jasne definovaný priestor pre jedálenské sedenie. Komfortný nebol ani prechod do druhej kúpeľne zo spálne cez vstupnú a prechodovú chodbu.

Lucia Ortutova, spracoval Roman Nečas, foto Jozef Barinka, vizualizácia archívu TV JOJ

BH1A5547-2detska 01 seria 06 kuchyna 01 seria 06 kuchyna 02 seria 06 kupelka 02 seria 06 obyvacka 02 seria 06 spalna 02 seria 06 vstup 01 seria 06 (PROJEKT INTERI311RU _ 0. 1. NP_ F) (PROJEKT INTERI311RU _ 0. 1. NP_ F)