Jasne zadefinované bývanie

Novostavba rodinného domu sa nachádza v podkarpatskej oblasti na slnečnom, jemne svahovitom pozemku smerom k príjazdovej ceste. Navrhnutý je tak, aby rešpektoval nielen územné plány obce, ale aj prírodné danosti parcely.

Podľa architekta Martina Bišťana, spoluautora projektu s Jurajom Záhorcom, investor mal na vzhľad svojho budúceho domu jasne formulované požiadavky. Spolu s manželkou majú radi minimalistický štýl, s čistými plochami a presvetlenými priestormi. Veľkosť pozemku a jeho dobrá orientácia ponúkla priestor nielen pre veľkorysé dispozičné riešenie, ale tiež pre dostatočné súkromie. Architekt ho dosiahol prostredníctvom dvoch horizontálne komponovaných hmôt, situovaných do pomyselného tvaru T, pričom dominujú horizontálne línie a nadštandardne priestranná dispozícia…

Roman Nečas, foto: Igor Kupčo

lw-imb 4 lw-imb 11lw-imb 8  w-limb 5 w-limb 6 w-limb 9 w-limb 10