Na plyne alebo drevenom uhlí – Neodmysliteľnou súčasťou zábavnej prípravy jedla v záhrade býva gril. Vybrať si možno od veľkých záhradných cez kompaktné elektrické až po plynové či klasické na drevené uhlie. Pri častom grilovaní stojí za úvahu plynový variant, pohodlný nielen na manipuláciu ale aj čistenie grilovacieho roštu takzvaným vypálením. Nevýhodou je vyššia cena, grilovanie bez vône dreva a výmena propán-butánovej bomby. Plynové grily dostať v rôznych veľkostiach, od malých mobilných modelov až po veľké zariadenia.
Pre mnohých sa pôžitok z grilovania spája s praskaním uhlíkov a vôňou dymu aj opekaného mäsa. Takúto atmosféru a nezameniteľnú chuť jedla prináša grilovanie na drevenom uhlí. Vďaka širokej palete vymeniteľných nadstavcov na rošt: panvica, panvica wok, kameň na pizzu, liatinová mriežka sear grate či stojan na hydinu… možno pripraviť čokoľvek: pravý americký steak, ázijské špeciality, pizzu či omeletu. Náročnejšie čistenie, vynášanie popola, zbavovanie roštu od mastnoty, zadymenia a pripálenia vyvážia príjemné chvíle počas prípravy (aj vychutnávania) pokrmu v spoločnosti priateľov a blízkych.